Oldalak

2013. május 6., hétfő

Sörös fatayer spenóttal és tejfölös mártogatóval – avagy nem tűntem ám el



Igazából nem szerettem volna feltenni ezt a receptet - ,mert elvileg Gordon egyik receptjét variáltam át - , de végül annyira átalakítottam, és a sör szerintem annyira jól állt neki, és annyian kérdezősködtetek, hogy miért nincs mostanában recept, és mi van velem, és, hogy nem tudtok nélkülem élni…na talán most veszítettem el a határt…, hogy végül fogtam a fényképezőm, és már tudjátok is.
Visszatérve megvagyok, és jövök, meg minden, csak éppen szerintem a tavaszi nagytakarítás és rendezgetés tört rám. De azért éhen nem haltunk. Viszont nagyon jól esett a sok kérdés! Köszönöm mindenkinek. Aki meg nem tette az meg szégyellje magát.
A betontányérral meg egy álmom vált valóra, amit nagyon-nagyon köszönök a Vintage Bazaar-nak! A legügyesebb és legkedvesebb csapat az egész Földkerekségen!

Sörös fatayer spenóttal és tejfölös mtóvaártogal




Sörös fatayer spenóttal és tejfölös mártogatóval

Tésztához:

-          250 g finomliszt
-          1 teáskanál só
-          2 evőkanál olívaolaj
-          50 ml sör
-          70 ml víz

Spenótos töltelékhez:

-          2 evőkanál olívaolaj
-          450 g spenót (megpucolva)
-          5 salottahagyma
-          60 g fenyőmag (pirítva)
-          90 g túró
-          1 evőkanál kecskesajtkrém
-          ½  lime reszelt héja
-          só, bors
-          szerecsendió

Tejfölös mártogatóhoz:

-          tejföl
-          fokhagyma (összezúzva)
-          só, bors



Elkészítés:

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és fóliába tekerve a hűtőbe tesszük.
  2. A spenótot megfonnyasztjuk 1 evőkanál olívaolajon, kinyomkodjuk a levét, és aprítógépben felaprítjuk. A hagymát picit megdinszteljük a maradék olívaolajon. Majd a töltelék összes hozzávalóját összekeverjük. Hűtőbe tesszük, amíg a tésztával dolgozunk.
  3. A tésztát olyan vékonyra nyújtjuk, amekkorára tudjuk, és 6-8 cm oldalú négyzeteket vágunk belőle. Mindegyik közepébe 1 púpos evőkanál tölteléket helyezünk, a tészta szélét lekenjük vízzel, és háromszöget hajtogatunk belőle. Kiolajozott tepsbe helyezzük, és 180°C-os sütőben aranybarnára sütjük.
  4. A mártogató hozzávalóit összekeverjük.



Sörös fatayer spenóttal és tejfölös mtóvaártogal

2 megjegyzés:

  1. Júúúúj én szégyenbe vonultam!!!
    De hiányoztál!!!
    A tányért üresen is kérném feltenni, hogy jobban szemügyre vegyem.
    Jó a recept.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor jó! És nem tudom, hogy meg tudok-e bocsájtani! :)

      Törlés