Oldalak

2013. június 24., hétfő

Mézes-fokhagymás padlizsánkrém fügével – A Zizi kalandjainNa! Hogy is kezdjem. Hogy lehet egy ilyen egy mondatba besűríthető tényt, mint hogy: „ A Zizi kalandjai blogon olvashatjátok a receptemet” elmondani csöpögősen, úgymond viccesen, nagyozóan, játék mániákusan vagy akár hosszan. A legutolsót mindjárt ki is hagynám, mert azt úgyse ajánlanám senkinek, meg annyira bepötyögni sincs kedvem.

 1. „ Mivel Zitának a Világ legszebb babája született, megkért, hogy írjak egy posztot oldalára, hogy addig, amíg Ő a legszebb életszakaszában van és a lehető legtöbb idejét töltik babájával, abban a mindent elsöprő érzésekkel teli gyönyörű együttlétben, addig is menjen tovább a blogja. Mondanom se kell, hogy nekem is ezek voltak életem leggyönyörűbb évei, ezért neki is azt kívánom, hogy használja ki minden pillanatát.”
 2. „ Zitát is elérte a végzete egy baba formájában. Most éppen azt hiszi, hogy meg tudja váltani a Világot, és az Ő babája sose fog sírni, hisztizni, mert Ő minden szituációra fel van készülve (én is ezt hittem…) és Övé lesz a Világon legjobban alvó baba az egész Földkerekségen (mert miért is ne aludna el este 8-kor, ha jól kifárasztjuk…én örülök, ha 11-kor alszanak), és a lakás úgy fog csillogni, mint még soha (hisz munkábamenés idején nem volt rá annyi idő, de most…nálunk jó, ha nem találok spegettit az ágy csövében, de nézzük a dolog pozítív oldalát! Legalább megtalálom). Szóval az Ő blogjára írtam én most posztot.
 3. „Jött az e-mail, miszerint Zita, a Zizi kalandjai blog írója babát vár. A hír hallatán nagyon örültem, és azonnal nekiláttam a recept kitalálásának. Hánytam vetettem, hogy körülbelül akkor mi is lesz szezonális, és ezennel fogadjátok sok szeretettel tőlem ezt a mézes-fokhagymás padlizsánkrémet fügével, remélem tetszeni fog. A padlizsánhoz remekül illik a méz és fokhagyma kontrasztja, a füge édessége és a chili csípőssége. Remélem elég izgalmas lett. A munka egy pillanat. Jó étvágyat, és Zitának, meg nagyon sok boldogságot.
 4. „Eljött a várva várt pillanat, hogy receptem Zizi kalandjain szerepel. Evvel kapcsolatban, pedig egy játékra invitálnálak benneteket. Mindössze annyit kellene tennetek, hogy like-oljátok a blog FB-os oldalát (megosztás nem szükséges, de természetesen megköszönöm), és megjegyzésbe ideírnátok, hogy Nektek melyik a kedvenc szendvicsitek, amiben van füge és egy kis padlizsán, na meg némi fokhagyma se ártana. Szóval ezeket a megjegyzéseket várnám, legkésőbb holnap délig emailben, és akkor sorsolok, vagy húzás útján (természetesen képet is csatolok, ami iszonyat hitelessé teszi) vagy a jól bevált random.org segítségével, aminek hitelességét szintén nem lehet megdönteni. A nyeremény pedig egy szem füge lenne, ami saját kertünkbe nőtt!
A receptet itt olvashatjátok! Na meg egy kis interjút is! De ezt azt hiszem a nagyzoló részbe kellett volna írnom!

És mindent félretéve tényleg nagyon gratulálok Zitának! És még én is szeretnék egy 3.-at! Talán... Egyszer...

Mézes-fokhagymás padlizsánkrém fügével


Mézes-fokhagymás padlizsánkrém fügével


Mézes-fokhagymás padlizsánkrém fügével


Mézes-fokhagymás padlizsánkrém fügével
 

4 megjegyzés:

 1. Köszönöm a kedves sorokat! :) A férjed is olvassa a blogodat... hogyan reagál az utolsó előtti mondatodra? ;)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Á! Ő jó, hogyha emlékszik a blogom címére! ;)

   Törlés
 2. Én nem vagyok egy nagy padlizsán rajongó, de ezt nagyon megkóstolnám.
  A képek pedig egyszerűen étvágygerjesztőek.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm Kriszta, az én álladó kommentelőmnek!

   Törlés