Mandulasarok egy iszonyat szuper
és egyedi témát talált ki a VKF!-re! Azonnal kedvet kaptam hozzá! Jobb nem is
lehetne! A külcsín alapján közelítette meg a dolgot, és azt adta ki, hogy olyan
ételt készítsünk, amiben a fehér a domináns szín, de mellette szerepel egy
másik szabadon választott. Elolvasva, valahogy azonnal eszembe jutott az almás
bodzakrémleves árvácskával, amit Mautner Zsófi talált ki. A Szuflé legutóbbi
számában olvastam, de valahogy most sehogyse találom. Szóval ebből az ötletből
kiindulva készítettem el ezt a tejberizst. Ibolyát szerettem volna hozzá
használni, de sajnos a kertben már nem találtam, ezért vettem hozzá a piacon
fokföldi ibolyát, de azért volt bennem egy rossz érzés a dolgot illetően, hogy
valójában ehető is-e? Az interneten ellentmondó dolgokat találtam, ezért a Virágom,virágom blog írójától kértem segítséget, aki annyira aranyos volt, és egy
csomót válaszolt. Kiderült, hogy a fokföldi ibolya és az erdei ibolya még csak
nem is ugyanaz a két faj, ezért veszélyes a magyar nevekből kiindulni! Ez úton
is szeretném megköszönni, hogy ilyen kedvesen segített!
Bodzás tejberizs árvácskával
Hozzávalók:
-
1
evőkanál vaj
-
350g
rizottó rizs
-
0,7 dl tokaji
aszú
-
1,5 l bodza szörp (én olyat csináltam, hogy nem is
kell hígítani és citrom is volt benne)
-
csipet
só
-
1
vaníliarúd kikapargatott magjai
-
3
evőkanál méz
-
3 dl
tejszín
-
árvácska
virágja
Elkészítés:
A
vajon picit megpirítom a rizst. Hozzáadjuk a tokajit és a csipet sót,
felforraljuk. Merőkanalanként hozzáadjuk az előre felmelegített szörpöt, amint
felvette az adagot, jöhet a következő kanál bodza, és így tovább, amíg el nem
fogy. Belekeverjük a vanília magjait és a mézet. A tejszínből habot verünk! Ha
már kihűlt a rizs beleforgatjuk a felvert tejszín felét. A maradék habbal és
árvácskával díszítjük.
úúúú, nagyon szééép :)
VálaszTörlésTök jó, nagyon designos:)
VálaszTörlésNagyon jó ötlet:)
VálaszTörlésEz nekem is ízlene! nagyon hangulatos...
VálaszTörlés