Rakottkrumplikrémleves
Hozzávalók:
Krumplikrémleveshez:
-
1
evőkanál olaj
-
1
evőkanál vaj
-
1 kg
újkrumli
-
1 l
csirkehúsalaplé
-
1 nagy
evőkanál tejföl
-
6 ág
kakukkfű
-
só
Tésztához:
-
100 g
tésztaliszt
-
1 tojás
-
só
Zsidótojáshoz:
-
1 főtt
tojás apróra vágva
-
1 szál
újhagyma
-
½
kávéskanál mustár
-
1
teáskanál tejföl
-
Só, bors
Kolbászchipshez:
-
pár
karika vékonyra szeletelt kolbász
Elkészítés:
- A vaj és olaj keverékén sütőben megsütjük a karikákra vágott krumplit, majd a kakukkfű kivételével az egészet pürésítjük. Felmelegítjük a kakukkfűágakkal, amiket tálalás előtt kiveszünk belőle.
- A lisztkupac közepébe mélyedést csinálunk. Ide beleütjük a tojást, amit körkörös mozdulatokkal összekeverünk az ujjunkkal vagy egy villával, és folyamatosan vesszük hozzá a lisztet. Ha szükséges vízzel javíthatunk a tészta állagán. Legalább fél órára hűtőbe tesszük.
- A tojáskrém hozzávalóit összekeverjük, majd egy vékonyra nyújtott tésztára halmokat rakunk belőle, amit egy másik tésztadarabbal befedünk. Derelyevágóval a kívánt formára vágjuk. Sós vízben kifőzzük.
- A kolbászt vékony karikákra vágjuk, és sütőben ropogósra pirítjuk.
- Tálalás: Krumplikrémleves + ravioli + kolbászchips + kakukkfűág
Jókai bableves saláta
Hozzávalók:
Salátához:
-
Pár
levél fejessaláta
-
25 dkg
bab (előző este beáztatva)
-
1 csokor
újhagyma
-
2
narancs leve
-
25 dkg
főtt-füstölt tarja
-
3
evőkanál semleges ízű olívaolaj
-
1 csokor
újsárgarépa
-
2
evőkanál méz
-
Kömény
-
Só, bors
Galuska ropogóshoz:
-
6 dkg
liszt
-
1 tojás
-
só
-
Pici
hideg víz
Öntethez:
-
2 dl
tejföl
-
5 gerezd
fokhagyma lereszelve
-
Só
Tetjére:
-
Durvára
vágott menta
Elkészítés:
- A salátához a babot kifőzzük sós vízben, majd hozzákeverjük a karikákra vágott hagymát és narancslevet. A tarját csíkokra vágjuk, és sütőben megpirítjuk. A csíkokra vágott sárgarépát összekeverjük az olívaolajjal és őrölt köménnyel, majd betesszük a sütőbe. Az utolsó pár percben rácsorgatjuk a mézet, és így sütjük aranybarnára. Mindent ízlés szerint sózunk és borsozunk.
- A galuska hozzávalóit fakanállal összedolgozzuk, majd sós vízben kifőzzük, végül sütőben aranybarnára sütjük!
- Az öntet hozzávalóit összekeverjük.
- Összeállítás: salátalevél + babos cucc + mézes sárgarépa + tarja + galuska ropogós + öntet + menta
De gusztusos minden! Fenomenális, így kitalálni ezeket. Ki is fogom próbálni az tuti!:)
VálaszTörlésKíváncsi vagyok! Majd mindenképpen írd meg milyen lett! Képet is küldhetsz! :)
VálaszTörlés