Oldalak

2012. június 26., kedd

Tv-s szereplésem receptjei - Főétel levesnek, leves salátának

Szóval a már túlságosan is beharangozott "nagy" tv-s szereplésem receptjei: rakott krumpli levesnek és jókai bableves salátának!



Rakottkrumplikrémleves

Hozzávalók:
Krumplikrémleveshez:

-          1 evőkanál olaj
-          1 evőkanál vaj
-          1 kg újkrumli
-          1 l csirkehúsalaplé
-          1 nagy evőkanál tejföl
-          6 ág kakukkfű
-         

Tésztához:

-          100 g tésztaliszt
-          1 tojás
-         

Zsidótojáshoz:

-          1 főtt tojás apróra vágva
-          1 szál újhagyma
-          ½ kávéskanál mustár
-          1 teáskanál tejföl
-          Só, bors

Kolbászchipshez:

-          pár karika vékonyra szeletelt kolbász

Elkészítés:

  1. A vaj és olaj keverékén sütőben megsütjük a karikákra vágott krumplit, majd a kakukkfű kivételével az egészet pürésítjük. Felmelegítjük a kakukkfűágakkal, amiket tálalás előtt kiveszünk belőle.
  2. A lisztkupac közepébe mélyedést csinálunk. Ide beleütjük a tojást, amit körkörös mozdulatokkal összekeverünk az ujjunkkal vagy egy villával, és folyamatosan vesszük hozzá a lisztet. Ha szükséges vízzel javíthatunk a tészta állagán. Legalább fél órára hűtőbe tesszük.
  3. A tojáskrém hozzávalóit összekeverjük, majd egy vékonyra nyújtott tésztára halmokat rakunk belőle, amit egy másik tésztadarabbal befedünk. Derelyevágóval a kívánt formára vágjuk. Sós vízben kifőzzük.
  4. A kolbászt vékony karikákra vágjuk, és sütőben ropogósra pirítjuk.
  5. Tálalás: Krumplikrémleves + ravioli + kolbászchips + kakukkfűág

 
Jókai bableves saláta

Hozzávalók:
Salátához:

-          Pár levél fejessaláta
-          25 dkg bab (előző este beáztatva)
-          1 csokor újhagyma
-          2 narancs leve
-          25 dkg főtt-füstölt tarja
-          3 evőkanál semleges ízű olívaolaj
-          1 csokor újsárgarépa
-          2 evőkanál méz
-          Kömény
-          Só, bors

Galuska ropogóshoz:

-          6 dkg liszt
-          1 tojás
-         
-          Pici hideg víz

Öntethez:

-          2 dl tejföl
-          5 gerezd fokhagyma lereszelve
-         

Tetjére:

-          Durvára vágott menta


Elkészítés:

  1. A salátához a babot kifőzzük sós vízben, majd hozzákeverjük a karikákra vágott hagymát és narancslevet. A tarját csíkokra vágjuk, és sütőben megpirítjuk. A csíkokra vágott sárgarépát összekeverjük az olívaolajjal és őrölt köménnyel, majd betesszük a sütőbe. Az utolsó pár percben rácsorgatjuk a mézet, és így sütjük aranybarnára. Mindent ízlés szerint sózunk és borsozunk.
  2. A galuska hozzávalóit fakanállal összedolgozzuk, majd sós vízben kifőzzük, végül sütőben aranybarnára sütjük!
  3. Az öntet hozzávalóit összekeverjük.
  4. Összeállítás: salátalevél + babos cucc + mézes sárgarépa + tarja + galuska ropogós + öntet + menta

2 megjegyzés:

  1. De gusztusos minden! Fenomenális, így kitalálni ezeket. Ki is fogom próbálni az tuti!:)

    VálaszTörlés
  2. Kíváncsi vagyok! Majd mindenképpen írd meg milyen lett! Képet is küldhetsz! :)

    VálaszTörlés