Wellington nyáriasítva
eperszezonra
Hozzávalók:
-
450 g friss eper apró darabokra vágva
-
3
teáskanál EPRES BALZSAMECETKRÉM
-
2 db
aszalt paradicsom
-
1 nagy
csokor friss bazsalikom
-
1
csirkemell
-
2
evőkanál DIÓ OLAJ
-
só, bors
-
2db 275 g leveles tészta (persze
a házi a legfinomabb)
-
2 tojás
sárgája (kenéshez)
-
4
teáskanál KARAMELLIZÁT HAGYMA CHUTNEY
Elkészítés:
- Az epret a balzsamecetkrémmel addig főzzük, amíg lekvár sűrűségű szószt nem kapunk (fontos, hogy sűrű legyen, hogy ne áztassa majd át a tésztát), ekkor hozzákeverjük az apró darabokra vágott aszalt paradicsomot is.
- A csirkemellet két darabra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és az olajon mindkét oldalukat elősütjük (nem kell teljesen átsütni, csak, hogy egy kis aranybarna színt kapjon a külseje).
- A két darab leveles tésztát kiterítjük, ráhelyezzük a bazsalikomlevelek felét oda, ahova, majd a csirkemellet helyezzük (próbáljuk meg egyenletesen elosztani, mert ez megakadályozza azt is, hogy a tészta átázzon a fűszeres eperlekvárunktól), rájuk kanalazzuk az eperszósz felét, ekkor helyezzük rá a csirkemelleket, megkenjük a maradék eperlekvárral és befedjük a maradék bazsalikomlevéllel. A levestésztákat a tojássárgájával megkenjük a szélén, majd becsomagoljuk a csirkemelleket. A tetejét megkenjük a maradék sárgájával, és sütőben aranybarnára sütjük. A sütőből kivéve várjunk pár percet a felvágásával. Karamellizált hagyma csatnival tálaljuk.
Az igazság az, hogy megették, és megrendelték a halas verziót…
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése