A történet már elég régi: Gourmet
fesztivál – Borkonyha nagy sikerű kovászos uborka „nyalókája” – fagyizásMautner Zsófival – és el is értünk a jelenbe! Nekem ez a „válasz” és a „köszönet”!
Kapros cukkinifőzelék fagyi
parmezános tölcsérben
Hozzávalók:
Kapros cukkinifőzelék fagyi (4 gombócnyi):
-
1 kg cukkini
-
2 gerezd
fokhagyma
-
friss
kapor (ízlés szerint)
-
só
-
1 dl tejszín
Parmezános tölcsérhez (4 tölcsérhez):
-
10 dkg
liszt
-
10 dkg
olvasztott vaj
-
1 tojás
-
3 dkg
parmezán reszelve
-
1 gerezd
reszelt fokhagyma
-
2 csipet
só
Díszítéshez:
-
fekete
szezámmag (vagy bármi más ropogós dolog)
Elkészítés:
- A cukkiniket megfőzzük, majd összeturmixoljuk a fokhagymával, kaporral és sóval. Lehűtjük. A tejszínt habbá verjük, és beleforgatjuk a cukkinibe. Fagylaltgépbe öntve krémes állagúra fagyasztjuk.
- A tölcsérhez az összes hozzávalót összekeverjük. 4 részre osztjuk és vajjal kikent (nem olajjal, mert akkor túl ropogós lesz, és nem tudjuk formázni) tepsire halmozzuk, majd kör alakú lappá formáljuk őket. Egyszerre csak 2 lapot süssünk, mert sütőből kivéve hamar megkeményedik, és akkor szintén nem tudjuk formálni. Ha világos aranybarna a színük, kivesszük, és tölcsér alakúra formáljuk. Fontos a gyorsaság, valamint nem szabad se túl sütni, mert akkor ropogós lesz, és eltörik a hajlításnál, valamint se túl hamar kivenni, mert akkor meg el fog szakadni!
- Összeállítás: tölcsér + fagyi + szezámmag
Nagyon perverz, de megkóstolnám!:)
VálaszTörlésNem édességként kell rá gondolni, mert nem az! Olyan, mint a hideg cukkinikrémleves parmezánropogóssal! :)
VálaszTörlés