Tévedtem, amikor tegnap azt
mondtam, nem lesz több Szegás recept. Mégis lett! De ne izguljatok, ma éjfélkor
véget ér ez az egész hóbelebanc!
Egyébként a hortobágyi salátának
szokásos módon született:
papa (férjem): - de ennék egy jó
kis pörköltet!
mama (én): - nem akarsz inkább
salátát?
Csani (kisfiúnk): - …PALACSINT!
Hortobágyi húsos palacsinta
salátásítva
Hozzávalók:
Palacsintához:
-
150 g liszt
-
csipet
só
-
1
kávéskanál cukor
-
1 tojás
-
3 dl tej
-
1 dl olaj
-
Szódavíz
-
12 szál
metélőhagyma
Töltelékhez:
-
1
csirkemell
-
olívaolaj
-
Só, SZEGA
FEKETE BORS EGÉSZ frissen őrölve
-
2
teáskanál édes pirospaprika
-
1
teáskanál csípős pirospaprika
-
4 lilahagyma
-
2 db
sárga kaliforniai paprika
-
12 szem
aszalt paradicsom feldarabolva
-
Sóban
eltett citrombefőtt
Öntethez:
-
2 dl natúr joghurt (tejföl helyett)
-
1
evőkanál CITROMOS EXTRASZŰZ OLÍVAOLAJ
-
1 csokor
petrezselyem
-
Só,
SZEGA FEKETE BORS EGÉSZ frissen őrölve
Díszítéshez:
-
PAPRIKÁS
BALZSAMECETKRÉM
Elkészítés:
- A palacsintához a száraz hozzávalókat elkeverjük. Majd a nedves hozzávalókkal csomómentesre dolgozzuk. A metélőhagymát ne keverjük bele! ½-1 órára hűtőbe tesszük.
- A csirkemellet apró darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és egy kevés olívaolajon aranybarnára sütjük (vigyázzunk, hogy ne száradjon ki). Csak az utolsó pillanatokban dobjuk rá a pirospaprikát, nehogy megégjen.
- A lilahagymát felkarikázzuk, és kevés olívaolajon félig megsütjük, hogy belseje még ropogjon (így majd jó kontraszt lesz a puha palacsinta és a ropogós zöldség közt), a paprikával is így járunk el.
- Az öntet hozzávalóit elkeverjük.
- A tésztát a hűtőből kivéve kevés szódavízzel hígítjuk, majd palacsintasütőben kisütjük. Beletöltjük a csirkét, zöldségeket és ízlés szerint a sóban eltett citrombefőtt húsából. Batyut formálunk belőle, és metélőhagymával összekötjük.
- Joghurtos öntettel és paprikás balzsamecetkrémmel tálaljuk.
- Így már kész is van, de aki tovább szeretné fokozni az élvezeteket, még így ahogy van kisütheti, és akkor megfordul a kontraszt: ropogós lesz a palacsintabatyu, és puhára párolódnak a zöldségek!
Nagyon szép, mutatós!
VálaszTörlésAranyos vagy! Köszi!
Törlés