Vége lett a Gourmet Fesztiválnak,
és már kifejezetten hiányzik a pörgés, a szendvicskészítés és süti sütés –
abból is erre mertem következtetni, hogy ebédre ezt a levest készítettem, ami
nem más, mint a fesztiválos süti krémleves változata!
Hideg eperkrémleves
sós-karamellás, mandulás habcsóklappal
Hozzávalók:
Eperkrémleveshez:
-
400 g
eper
-
2,5 dl
tej
-
1 dl
tejszín
-
2
evőkanál méz
-
1 rúd
vanília kikapargatott magjai
Mandulás habcsóklapokhoz:
-
2 tojás
fehérje
-
csipet
só
-
70 g
pirított darált mandula
-
7,5 dkg
cukor
Sós-karamellhez:
-
10 dkg
vaj
-
20 dkg
cukor
-
1/3
teáskanál só
-
3
evőkanál tej
Díszítéshez:
-
tejszín
-
méz
Elkészítés:
- A leves hozzávalóit összeturmixoljuk a tejszín kivételével, amit külön habbá verünk, és úgy forgatjuk bele.
- A mandulahabhoz a tojásfehérjéket felverjük egy csipet sóval, majd fokozatosan hozzáverjük a cukrot is. A végén fakanállal óvatosan beleforgatjuk a mandulát. Sütőpapírral bélelt tepsire halmokat rakunk rá, majd lappá nyomjuk őket. Alacsony hőfokon sütőben inkább szárítjuk, mint sütjük.
- A sós-karamellhez a vajat, a sót és a cukrot lábasban karamellizáljuk, majd a tejjel elkeverjük.
- A sós-karamellt rácsorgatjuk a kisült mandulalapokra és az eperlevessel tálaljuk. Tejszínnel és mézzel díszítjük.
szupi:)
VálaszTörlésNagyon guszta, teljesen más mint az eddig megszokott gyümölcslevesek, feldobja ez a süti is!
VálaszTörlésNagyon finom lehetett, akárcsak a süti-változat:)
VálaszTörlésNagyon köszönöm! Tök aranyosak vagytok!
VálaszTörlés