Sós-karamellás Anzac kekszgolyó
meggyel
Hozzávalók:
Kókuszos-zabpelyhes kekszhez:
-
200 g
liszt
-
200 g
cukor
-
170 g
pirított zabpehely
-
170 g
kókuszreszelék
-
200 g
olvasztott vaj
-
2 tojás
-
1/2
csomag sütőpor
-
½
teaáskanál szódabikarbóna
-
Csipet
só
Sós-karamellhez:
-
100 g
cukor
-
100 g
barnacukor
-
1 kis teáskanál
só
-
1
evőkanál vaj
Díszítéshez:
-
meggy
Elkészítés:
- A keksz hozzávalóit összegyúrjuk, golyókat formázunk belőle és kivajazott tepsibe fektetjük őket, és úgy 160-170 fokos sütőben aranybarnára sütjük.
- A karamell hozzávalóit takaréklángon összeolvasztjuk, majd amikor az összes cukor felolvadt, és elértük az aranybarna színt, ráöntjük a kekszre. Még melegen rányomjuk a meggyszemeket.
Mivel a dobozolást a meggy nem bírta jól, ezért Kamrapolchoz sajnos meggy nélkül ment! Doboz hátul! |
A Világ legfinomabb lekvárja Kamrapolctól |
És most figyeljetek! Szerintetek ki járt jobban, mert én meg kaptam egy
üveg bodzás eperlekvárt, ami annyira finom, hogy jövőre biztos én is el
fogok belőle tenni, sose ettem ilyen finomat...tényleg. Éljen!
Most néztem meg Kamrapolcnál, és szerencsére fent a recept! Közben meg rátaláltam arra a bejegyzésre,
ahol ő ír az ajándékozásról! Jobb helyre nem is kerülhetett volna a
keksz, Ő a Világon a legkedvesebb, mert még egy kis semmiségnek is úgy
örül! Ha ajándékozási mániátok lenne, biztosan őt ajánlanám!
Szuper ajándék mindkettő:)
VálaszTörlés:)A lekvár tényleg nagyon jó volt!
Törlésnagyon köszönöm a receptet Bea! :) Biztos, hogy meg fogom sütni, csak legyen egy kicsit hűvösebb...:S
VálaszTörlésnade ki ne örült volna ilyen finom ajándéknak ?? ajándéknak mindenki örül, akkor meg főleg, ha ő maga is tud adni valamit ;)
Tényleg én is annyira örültem!
TörlésA képen és úgy látom, hogy meg is van sütve, viszont a receptben ez sehol nem szerepel..
VálaszTörlésÍgy elbozonytalanodtam.. Kell sütni vagy nem? :) Ha igen, hány fokon? Köszi!
Hú! De béna vagyok! Nem írtam oda, de most már kijavítottam! Remélem jól sikerül! Jó sütögetést! :)
Törlés