Oldalak

2012. április 2., hétfő

Gyümölcscsatnis melegszendvics fondue módra

Szóval nagy sajtfogyasztó vagyok! Különösen az érett kecskesajtok a kedvenceim…a pénztárcának sajnos nem. Így mindig akad a hűtőben egy-két-négy fajta sajtmaradvány. Így egyik vacsorára ebből készítettem magunknak melegszendvicset. Ugyanaz az elve, mint a fondue-nek, elhasználni az összes maradék sajtot. Így újra van létjogosultsága a nagy sajtvadászatnak! Na, de ezt a receptet nem is azért tettem fel, mintha annyira extra lenne, - ámbár amilyen egyszerű, olyan finom is – hanem, mert ezt a melegszendvicset fogom legközelebb levessé varázsolni. Remélem azt is elolvassátok!

gasztroblog, Sonkás-soksajtos melegszendvics gyümölcscsatnival, recept, camembert, kecskesejt, parmezán márványsajt, mozzarella, trappista, cheddar, sonka, szendvics

Hozzávalók:

-          legalább 4 féle sajt (Minimum az egyik legyen valamilyen domináns sajt pl camembert, érett kecskesajt vagy márványsajt, mert ez nagyon jól megy a gyümölcs ízéhez, ha vörös cheddart használunk, remek lesz a színe, a mozzarellától vagy az ementálitól remek állagot kap.)
-          száraz fehérbor
-          füstölt, szárított sonka (vagy a húsvéti sonka maradéka)
-          fűszeres gyümölcscsatni (én paradicsomos-bazsalikomos epercsatnit használtam)
-          baguette


Elkészítés:

A választott sajtokat lábasban egy löttyintésnyi borral összeolvasztjuk. Külön fog állni a sajt és a fehérboros lé. A sütőben félig megpirított kenyérszeletekre rákenünk egy kis csatnit, rátépkedjük a sonkát, és ráhalmozzuk a sajtot. A lábasban visszamaradt fehérboros levet a tepsibe öntjük a pirítósok alá. Sütőben aranybarnára sütjük. A fehérboros-sajtos létől, amit a tepsibe öntöttünk iszonyat jó színt és ropogósságot kap az alja. Ezt a részt semmiképpen sem szabad kihagyni!

gasztroblog, Sonkás-soksajtos melegszendvics gyümölcscsatnival, recept, camembert, kecskesejt, parmezán márványsajt, mozzarella, trappista, cheddar, sonka, szendvics

 Szerintem egy pohár száraz fehérbor elengedhetetlen mellőle! És nemsokára jön a leveses variáció is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése