Oldalak

2012. március 31., szombat

Avokádókrémes álsütemény medvehagymával


Mivel a múltkori medvehagymás „sushi”-nál egy kicsit túlvásároltam magam medvehagymából, és már untuk a medvehagymás szendvicseket, megint ki kellet találnom valamit, amibe bele lehetne csempészni, de ezt cseppet sem bántam. Gondoltam valami olyat készítek, amibe hagyma és fokhagyma is kellene. Így esett a választás az avokádókrémre, a sós piskóta gondolata pedig mindig is foglalkoztatott.

Hozzávalók:

Sós piskótához:
-          6 db tojás
-          6 evőkanál liszt
-          1 késhegynyi sütőpor
-         


Avokádókrémhez:
-          2 db puha avokádó
-          2 db zöldcitrom leve
-          60 dkg medvehagyma
-          Ízlés szerinti zöld chili
-          Ízlés szerinti koriander
-         



Elkészítés:

  1. A piskótához krémesre keverjük a tojások sárgáját, majd óvatosan hozzáforgatjuk a tojások felvert fehérjét, végül az átszitált sütőporral elkevert lisztet. Kivajazott, kilisztezett formában megsütjük.
  2. Az avokádókrém összes hozzávalóját botmixerrel összedolgozzuk, és megtöltjük vele a kihűlt piskótát. Tejföllel és korianderlevéllel díszítjük
gasztroblog, Avokádókrémes álsütemény medvehagymával, recept, avokádó, medvehagyma, koriander, zöldcitrom



Figyelmeztetés: Célszerű jelezni a családnak, hogy nem pisztáciás süteményről van szó!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése