Az erkélyünkön nevelgettünk, sok fajta színű szárú mángoldot. És, hogy jön az ősz bizony el kellett
használni. Szóval valahogy a gombhoz a kabátot esete!
Csirkés-mángoldos tartelette
sós mandulával
Csirkés részhez:
-
1
evőkanál olívaolaj
-
1
evőkanál vaj
-
½
vöröshagyma
-
2 gerezd
fokhagyma, vékonyra szeletelve
-
25 dkg
darált csirkecomb
-
0,25 dl
száraz fehérbor
-
frissen
reszelt szerecsendió
-
1 kis
gerezd fokhagyma, összezúzva
-
125 g
krémsajt (Philadelphia)
-
só és
frissen őrölt bors
Mángoldos részhez:
-
½
evőkanál olívaolaj
-
½ evőkanál vaj
-
25 dkg
mángold, csíkokra vágva
-
2 gerezd
fokhagyma, összezúzva
-
frissen
reszelt szerecsendió
-
1
teáskanál méz
-
só és
frissen őrölt bors
Kosárkákhoz:
-
270 g
leveles tészta
-
kevés
vaj és liszt
Tetejére:
-
sós,
pörkölt mandula, vágva
Elkészítés:
- A csirkés részhez az olívaolaj és vaj keverékén megpirítjuk/pároljuk a vöröshagymát és a szeletelt fokhagymát, majd 2 részletben megpirítjuk rajta húst is. Közben sózzuk, borsozzuk. Felöntjük az egészet fehérborral, és 2-3 percig keverjük, amíg az alkohol elpárolog. Közben szerecsendiózzuk. A végén beletesszük a zúzott fokhagymát és a krémsajtot, majd elkeverjük.
- A mángoldos részhez az olívaolaj és vaj keverékén megpároljuk 1-2 perc alatt a mángoldot, és belekeverjük a többi hozzávalót is.
- A levelestésztát lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk. Kivajazott tartelette formákat kibélelünk vele (lesz maradék is a tésztából), 170°C-on 10 perc alatt vakon megsütjük (pl: szárazbabbal), majd 2 percig bab nélkül sütjük.
- A kosarakat megtöltjük a krémsajtos csirkével, majd párolt mángoldot halmozunk rá, végül sós mandulával szórjuk meg.
Nagyon jó lett az új dizájn :)
VálaszTörlésHú, de jó, hogy tetszik! Nagyon köszi!
TörlésJöhet l-2 kosárka, biztos nagyon fincsi lehet.
VálaszTörlésNagyon bejön az új dizájn, a fótó is nagyon klassz.
Tényleg jó, hogy tetszik Nektek! Izgultam ám! Nagyon köszönöm!
Törlés