Oldalak

2013. szeptember 9., hétfő

Diós - kecskesajtos cukkinikrém retekcsírával és tojással – Bébipapi?



Itt az ősz! Bár ez a recept nem sokban tükrözi ezt, de akkor is jó, hogy jön. Kicsit bébipapi hatású a dolog, de a retekcsíra csípőssége, és a kenyér ropogóssága talán orvosolja egy kicsit ezt a dolgot. Az ötlet egyébként egy egyszerű cukkinifőzelék pürésített változatából jött, csak kapor helyett kakukkfűvel, dióval és krémes kecskesajtkrémmel. Rétegezhetitek is a dolgokat. Minden kedvetek szerint variálható. A krémsajtot, dióréteget…akár egymás tetejére is pakolhatjátok, és akkor még látványosabb lehet. Én még kipróbálnám a padlizsán-koriander-feta-sós mogyoró párosítást is! Lehet, hogy egyszer össze is hozom, de akkor már nagyon pürések lennénk.



Diós - kecskesajtos cukkinikrém retekcsírával és tojással




Diós - kecskesajtos cukkinikrém retekcsírával és tojással

-          1 nagy evőkanál vaj
-          1 vöröshagyma, apróra vágva
-          1 kg cukkini, lereszelve
-          2 nagy gerezd fokhagyma, lereszelve
-          125 g kecskekrémsajt
-          10 dkg dió, pirítva, darálva
-          csokor friss kakukkfű lehúzott levelei
-          Só, frissen őrölt bors

Tetejére:

-          4 db tojás, megfőzve, karikákra vágva
-         
-          retekcsíra
-          pirított, darált dió

Elkészítés:

  1. Egy lábasban a vajon megpároljuk/megpirítjuk a hagymát.
  2. Hozzádobjuk a cukkinit, és 10 perc alatt azt is megpároljuk, néha, néha átkeverve.
  3. Ezután hozzákeverjük a fokhagymát, krémsajtot, és pürésítjük.
  4. Belekeverjük a többi hozzávalót is, és a tetejére valókkal díszítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése