Egyik kedvencünk! Nem sok visszatérő étel szerepel nálunk az asztalon, de ez minden ősszel a kívánságlista élére kerül. Fehérbor ide vagy oda, nálunk a gyerekek is meg szokták enni, de válogatósabbaknak használhatunk húsalaplét!
Szőlős-mézes-fokhagymás csirke
Hozzávalók:
-
1 egész
bőrös csirkemell (lehetőleg házi), 4-6 darabra vágva
-
só és
frissen őrölt bors
-
1
evőkanál olaj
-
2
evőkanál vaj
-
1 csokor
újhagyma, felkarikázva
-
2,5 dl
tejszín
-
1,5 dl
száraz fehérbor
-
1
kávéskanál mustár
-
2 gerezd
fokhagyma, összezúzva
-
1,5
evőkanál méz
-
1 púpos
evőkanál morzsolt tárkony
-
1
evőkanál étkezési keményítő
-
30 dkg
szőlő, félbevágva, kimagozva
Elkészítés:
- A csirkemellek mindkét oldalát a forró olajon 2-2 perc alatt megpirítjuk (bőrös felével kezdjük), majd beledobjuk a vajat is, és fedő alatt a csirkemell vastagságától függően 8-12 perc alatt megpároljuk közepes lángon. Majd kivesszük őket.
- A visszamaradt zsiradékon megpirítjuk/megpároljuk a hagymát.
- A tejszínt, bort, mustárt, fokhagymát, mézet, tárkonyt és étkezési keményítőt kézi habverővel összekeverjük, és a hagymával együtt besűrítjük mérsékelt lángon. A végén a szőlőt is hozzákeverjük.
Krumplipüré nagyon illik hozzá,
hát még sütve.
ma ez volt az ebéd ..óóóó micsoda harmónukus ízek!! megy a kedvencek közé, köszönjük :)
VálaszTörlés