Oldalak

2012. május 23., szerda

Epres-zabpelyhes muffin házi kecskesajtkrémmel


Most, a múltkori Jamie Oliver nap jegyében született epres-kecskesajtos saláta „muffin”-t próbáltam átfordítani valós epres-kecskesajtos muffin-á, még mindig az egészségesség jegyében: így liszt egy része helyett őrölt zabpelyhet használtam, illetve joghurtot és barna nádcukrot. Az előző salátás muffinos receptnél a sós ízt (kecskesajt) próbáltam érdekesebbé tenni egy kis édessel (eper), itt éppen fordítva: Az édeset (eper) dobtam fel egy kis sóssággal (kecskesajt). Remélem nem bonyolítottam túl…szóval értitek.

gasztroblog, Epres-zabpelyhes muffin házi kecskesajtkrémmel, recept, eper, kecskesajt, sajtkrém, zabpehely

Most, a múltkori Jamie Oliver nap jegyében született epres-kecskesajtos saláta „muffin”-t próbáltam átfordítani valós epres-kecskesajtos muffin-á, még mindig az egészségesség jegyében: így liszt egy része helyett őrölt zabpelyhet használtam, illetve joghurtot és barna nádcukrot. Az előző salátás muffinos receptnél a sós ízt (kecskesajt) próbáltam érdekesebbé tenni egy kis édessel (eper), itt éppen fordítva: Az édeset (eper) dobtam fel egy kis sóssággal (kecskesajt). Remélem nem bonyolítottam túl…szóval értitek.

Epres-zabpelyhes muffin házi kecskesajtkrémmel

Hozzávalók:
Epres-zabpelyhes muffinhoz:

-          1 ½ bögre liszt
-          ½ bögre pirított, darált teljes kiőrlésű zabpehely
-          3 evőkanál pirított zabpehely
-          1 teáskanál sütőpor
-          ½ teáskanál szódabikarbóna
-          ½ bögre joghurt
-          1 dl tej
-          2 tojás
-          50 g olvasztott vaj
-          3 ½ evőkanál barnacukor
-          1 narancs héja
-          1 vaníliarúd kikapargatott magjai
-          csipet só
-          24 szem eper

Kecskekrémsajtos részhez:

-          1,5 dl tejszín
-          1,5 teáskanál porcukor
-          15 g kecskesajt (mennyisége a kecskesajt erősségétől függ)

Díszítéshez:

-          12 szem eper
-          3 evőkanál pirított zabpehely



Elkészítés:

  1. A muffin tésztához habverővel krémesre dolgozzuk a joghurtot, tejet, tojásokat, vajat, barnacukrot, narancshéjat, vaníliarúd magjait, és a sót. Majd fakanállal hozzákeverjük a már előtte összevegyített többi hozzávalót az eper kivételével, majd a feldarabolt epret is hozzáforgatjuk. Ne keverjük sokáig, mert kemény lesz. 160°-os sütőbe aranybarnára sütjük.
  2. A kecskekrémsajtos részhez 1 evőkanál tejszínt és a kecskesajtot összeolvasztjuk, majd óvatosan beleforgatjuk a porcukorral felvert tejszínhez.
  3. A már kihűlt muffinra rányomjuk a kecskesajtkrémet. Eperrel és pirított zabpehellyel díszítjük.
Ja!... És készüljetek! Mert holnap dél körüli órákban lesz az ajándék elrejtése! Majd hírt adok!

2 megjegyzés:

  1. A kecskesajtot meghagyom, a többit viszem :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Csibe! Mondanám, hogy csinálok Neked kóstolóba...mert kíváncsi lennék ízlik-e...de most picit elkenődtem, hogy a sütis-muffinpapíros piros pöttyös ajándékdoboz még mindig ott van a pékségben.

      Törlés