Oldalak

2012. június 1., péntek

Ismét játék!...Eper és aszalt paradicsom, ami még istenibbé tud varázsolni egy vajas croissant!


Arra gondoltam jövök Nektek már egy croissant recepttel, hogy elmondjam miért is maradt abba Budapest croissant-jainak feltérképezése…hát nem maradt el…legalábbis kutatás szintjén nagyon is folyik, vagyis már a végét járja. Szóval csak arra gondoltam, hogy majd egyben írom le az összeset, mert egyrészt nem szeretném, ha az egész blog erről szólna, és mást nem lehetne látni csak croissant, croissant hátán…bármennyire is szeretjük, másrészt azt már biztosan ki tudom állítani – ami elég érdekes - , hogy még mindig iszonyat kevés igazi, jó, francia jellegű croissant-t készítenek itthon. A legtöbb kávézóban, pékségben külföldről hozott mélyhűtött tésztát sütnek ki. Ami nagyon is finom, de tudjátok, mégsem a mienk. De nem akarok előremenni…remélem azért kedvet csináltam hozzá. Az biztos, hogy elég részletes lesz: képekkel, meg infókkal.
Na, de most erről a croissantról van szó. Egyébként zárójelben megjegyzem, hogy ez is egy Franciaországból behozott, helyben sütött vajas croissant (a képen). Már félve írom le az előző ajándékozási kudarc sorozat után, de aki elsőre kitalálja, hogy hol vettem, annak lógok valami ajándékkal, és szerintem nem fogja megbánni! De vissza a szendvicshez: Szerintem nagyon finom! Ismét sós és édes kombináció! Már tudom, hogy meg sem lepődtök! Ja, és ismét a Szega Foods receptversenyre készült!

gasztroblog, Balzsamecetes epres croissant aszalt paradicsommal, recept, eper, bazsalikom, aszalt paradicsom, speck sonka, croissant

Balzsamecetes epres croissant aszalt paradicsommal

Hozzávalók:

-          4 db vajas croissant
-          4 evőkanálnyi kenhető kecskesajt (LA CABRETTE)
-          250 g eper karikákra vágva
-          35 g aszalt paradicsom hosszú csíkokra vágva
-          3 teáskanál EPRES BALZSAMECETKRÉM
-          20 db friss bazsalikom levél
-          4 szelet olasz Speck sonka
-          1 evőkanál DIÓ OLAJ

Elkészítés:

  1. Az epret, az aszalt paradicsomot és a balzsamecetkrémet összekeverjük.
  2. A croissant-okat ketté vágjuk, megkenjük a kecskesajtkrémmel, majd ráhalmozzuk az epres paradicsomot, a bazsalikom leveleket, a Speck sonkát, majd a végén meglocsoljuk egy kis dió olajjal, és rátesszük a croissant másik felét.
Ha a croissant nem teljesen friss, akkor érdemes pár perc alatt megpirítani félbevágás után. És légyszi tippeljetek a croissantra, hogy hol is vehettem…bármennyit ér találgatni! Ha nem baj az ajándékot szerintem csak jövő hét utáni héten tudnám odaadni!

14 megjegyzés:

  1. Hűű, nagyon jól néz ki! Nem tán a Budai pékségből való? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos nem, de nagyon örülök, hogy találgatsz! Lehet egyszerre többet is írni! Egyébként én is csak találgatni tudnék annak ellenére, hogy vagy 25 helyet végigettem ez idáig!

      Törlés
    2. Na, akkor még egy, ahol sejtem, hogy fagyasztott, de én szeretem, royal croissant. :-)

      Törlés
    3. Ott tényleg szerintem is iszonyat finom, és képzeld, valahol Budapest határán készítik a tésztáját (tehát van saját műhelyük), és onnan viszik ki nyersen, és az üzletben sütik meg! De sajnos ez most nem onnan van! Nyugodtan sorolj fel annyi helyet egyszerre amennyit ismersz, hátha köztük van, egyébként helyileg nem jársz olyan messze! Örülök, hogy tippelsz...

      Törlés
    4. Katuci! Egyébként kézenfekvő a megoldás!

      Törlés
  2. Tényleg jól néz ki! :)
    Most találtam csak ide, nagyon tetszik a blogod! :)
    Tipp: Bagatelle?

    VálaszTörlés
  3. Aranyos vagy kamrapolc! Nem a Bagatelle (szerencsére azt is nálunk készítik, nem külföldön), de az is borzasztóan nagyon finom!Olvassátok el figyelmesen a bejegyzést!

    VálaszTörlés
  4. Ha holnapig nem találjátok ki! Akkor segítek! Írok egy másik bejegyzést...abban!

    VálaszTörlés
  5. nem adom fel! ;)
    kicsit kutattam a neten: Royal Croissant?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. na, jól van,storno
      most látom, hogy Katuci is arra tippelt... :)

      Törlés
  6. Válaszok
    1. Jó, hogy tippelsz! Mindjárt lerakom aludni a gyerekeket, és akkor az új bejegyzésben felrakok segítséget...de egyébként tök jók a tippek, de ezt most egyik sem.

      Törlés
  7. Katuci! Mivel Te voltál még az egyetlen találgató, ezért valami kis apróságot Neked is szeretnék! Még nem tudom mikor és hogyan, de azt tudom hogy valahogy! Írsz Nekem egy e-mailt? De megpróbálom megkeresni e-mail címed én is és akkor megbeszéljük!

    VálaszTörlés